Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (2024)

Do you like me? ❤️Likes, we dromen allemaal stiekem wel van miljoenen likes toch? Vaak meten we met likes het succes van onze post. Hoe meer likes we hebben, hoe beter de post het heeft gedaan. Maar hoe krijg je meer Instagram likes? En waarom zijn likes nu eigenlijk zo belangrijk? In deze blog helpen we jou met die vraag! ??

Meer likes op Instagram

Hoe meer volgers we hebben, hoe meer likes we kunnen ontvangen. Maar wat maakt het krijgen van een like nu zo belangrijk. Instagram werkt met een wel bekend algoritme en ja dat algoritme is allesbepalend.

Fun Fact! ?
Wist je dat niet al jouw volgers je berichten te zien krijgen? Het algoritme bepaalt hoeveel mensen je post te zien krijgen. Gemiddeld krijgt eerst 10% van je volgers de post te zien. Je kan die 10% zien als een soort testpannel. Instagram kijkt hoe deze groep reageert voordat je post verder uitgeserveerd wordt.

Om ervoor te zorgen dat meer volgers jouw bericht zien en dus liken, zal je testpannel moeten interacteren. Je volgers kunnen interacteren door een like, comment of een deelactie. Je post blijft zich dus in kleine groepjes per keer steeds verder verspreiden tot je 100% hebt bereikt. Wanneer Instagram besluit dat je post goed genoeg is, kan je post ook uitgeserveerd worden aan mensen die je niet volgen. En zo kun je dus weer meer likes halen. Dat proces blijft doorgaan tot het interacteren stopt.

Kortom de waarde van het hebben van likes zorgt er dus uiteindelijk voor dat je meer zichtbaarheid hebt. En in de meeste gevallen er ook meer conversies uit zal kunnen halen. ?

Instagram likes kopen: doen of niet?

Likes bepalen natuurlijk gedeeltelijk het aantal mensen dat je post ziet. In dat geval lijkt het kopen van Instagram likes misschien erg ideaal. Toch raden wij je dit af om een aantal redenen.

Het kopen van likes kan juist voor slechte engagement zorgen. Het aantal likes kan namelijk zo de pan uit rijzen waardoor het aantal likes niet meer in verhouding is met het aantal comments. Daarnaast basseert Instagram het algoritme ook op wie je post hebben geliket. Als deze mensen allemaal niet binnen je doelgroep passen, wordt je post uitgeserveerd aan mensen die nooit zullen converteren bij je.

Daarnaast is Instagram ook erg alert op het kopen van volgers en likes. Binnen de statistieken van Instagram zien zij dan dat het aantal likes veel hoger is dan het bereik van je post/pagina. Als Instagram ontdekt dat je vals hebt gespeeld, dan kan er een waarschuwing of boete volgen. ?

Hoe krijg ik meer likes op Instagram? Hét antwoord

Dan is het nu eindelijk tijd voor het antwoord. Hoe krijg ik meer Instagram likes? We gaan geen likes kopen, maar aan de hand van een eenvoudig stappenplan, ga jij jouw Instagram marketing naar een hoge niveau tillen.

Stap 1: Start met het maken van authentieke content

De belangrijkste stap in het krijgen van meer Instagram likes is het maken van authentieke content. En met authentieke content bedoel ik content die er heel ‘echt’ uit ziet. Het is content die door iedereen gemaakt kan worden en meestal zijn er mensen zichtbaar.

Maar waarom kiezen we authentieke content? Allen dan vinden onze volgers ons interessant genoeg om te interacteren. Kijk maar eens naar jezelf. Ook wij zijn reclame beu, want wat doe jij als er reclame komt op TV of Youtube? Exaclty! ?

Onderstaand een duidelijk voorbeeld van reclamische content v.s. authentieke content. P.S. let maar eens goed op de likes, dan snap je wat ik bedoel.

Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (1)
Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (2)

Stap 2: Ga de interactie met je volgers aan

Als je meer Instagram likes wil behalen op je posts zul je interactie moeten zoeken. Instagram is een socia(a)l kanaal. We zijn namelijk ‘makkelijk’ geneigd iemand een like te geven. Probeer daarom die like/reactie uit te lokken bij je volgers.

Onderstaand een voorbeeld hoe je kan uitlokken om likes te krijgen. Denk aan zinnen als ‘double tap’ of een challenge waarin je moet stemmen door ❤️ of ?. Ook op die manier gaan meer mensen liken (zeker als het leukste product de like is).

Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (3)

Stap 3: Post op de juiste tijd

Een stap die van essentieel belang kan zijn. Om überhaupt Instagram likes te kunnen ontvangen, is het wel handig dat je volgers online zijn. We hebben namelijk net geleerd dat zij bepalen hoe ver je post gaat komen.
Gelukkig hebben we een al een uitgebreide blog geschreven over wat het beste tijdstip is om te posten op Instagram, zo hoef jij dat niet meer uit te zoeken. ?

Stap 4: Gebruik hashtags

Inmiddels weten we dat likes bepalen hoeveel mensen jouw post te zien krijgen. Het is daarom ook handig om via andere opties (buiten je eigen volgers) likes te verzamelen. Het gebruiken van hashtags kan daar aan bijdragen. Buiten dat mensen een hashtag kunnen volgen, waardoor ze je bericht tegen komen, zijn hashtags ook handig bij het categoriseren van je content. Je kunt een # ook zien als een soort label en Instagram snapt dan dat mensen die vaker die hashtag te zien krijgen deze post ook interessant kunnen vinden.

Inmiddels heb je waarschijnlijk al door dat het krijgen van meer volgers gepaard gaat met het bereik dat je hebt op Instagram. Het gebruiken van hashtags draagt bij aan meer zichtbaarheid en uiteindelijk dus meer volgers. Een bericht krijgt bepaalde labels en Instagram snapt dan dat de post uitgeserveerd moet worden naar de gebruikers die vaker deze hashtag te zien krijgen.

Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (4)

Om bovenstaande wat visueler en duidelijker te maken is onderstaand voorbeeld toegevoegd. Het Instagram account vanMonkeys & Bananasheeft ruim 900 volgers. Deze post heeft 1203 mensen bereikt. Dit heeft gedeeltelijk te maken met het inzetten van de juiste hashtags.

Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (5)
Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (6)

P.S. kleine side note. Alle bovenstaande tips gelden natuurlijk alleen als je gebruik maakt van een openbaar (bedrijfs-)profiel. Wanneer je je profiel hebt afgeschermd met een slotje zullen je berichten altijd alleen zichtbaar zijn voor je volgers. Wel zo handig om even te checken voor je begint met bovenstaande tips.

Instagram likes: aan de slag!

Na het lezen van deze blog ben jij klaar om aan de slag te gaan met het verzamelen van meer Instagram likes! Heb je het idee dat je nog wel wat hulp kan gebruiken? Ook dan staan we nog voor je klaar. Leer alles over Instagram en wordt een expert met een Instagram training. ??

Groetjes uit de Jungle! ?

Hoe krijg je meer likes op Instagram in 2024? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5892

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.